Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

DGS Group (Group of Butchers) mag Menken Fresh Food overnemen (concentratiebesluit)

DGS Group B.V. (Group of Butchers) mag Menken Fresh Food B.V. overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 1 maart 2022 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • DGS Group B.V. (Group of Butchers): is actief op het gebied van de productie en verkoop van een breed scala van ambachtelijke verse vleeswaren en vleesproducten, hoofdzakelijk aan retailers (supermarkten) in Nederland, Duitsland en BelgiĆ«. Daarnaast exploiteert Group of Butchers een keten van tien slagerswinkels (waarvan vier in Nederland onder de naam "Hergo" en zes in Duitsland onder de naam "Gmyrek").
  • Menken Fresh Food B.V.: is actief op het gebied van het snijden en verpakken van vleeswaren voor retailers en in beperkte mate voor het out-of-home segment. Daarnaast produceert Menken spreads, salades, dips en tapas die zij verkoopt aan retailers. Tot slot produceert en verkoopt Menken een beperkte hoeveelheid vleeswaren.
 

Documenten

DGS Group (Group of Butchers) mag Menken Fresh Food overnemen (concentratiebesluit) (PDF - 37.48 KB)