Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

DHL wil Monta overnemen (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

Deutsche Post International B.V. (DHL), onderdeel van Deutsche Post DHL Group, wil uitsluitende zeggenschap over Monta Holding B.V. (Monta) verkrijgen. De bedrijven hebben op 28 september 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Deutsche Post International B.V. (DHL): DHL is actief op het gebied van de verzending van grensoverschrijdende post, direct mailings en e-commerce voor met name zakelijke klanten in Europa.
  • Deutsche Post DHL Group is via haar deelnemingen in brede zin actief op het gebied van de bezorging van pakketten, brieven en pakketten per expresse, vrachtvervoer en vrachtvervoer per excesse en logistieke diensten.
  • Monta Holding B.V. (Monta): Monta is actief op het gebied van (e-)fulfilment en de logistieke afhandeling van webshopsorders. Dit bestaat uit, in opdracht van derden, verzorgen van montage, verpakking, opslaan, bewerking, verwerking en afwerking van goederen en producten, alsmede de uitbesteding van verzending en real time delivery van de webshopsorders en het afhandelen van retourverzendingen. Monta verricht zelf geen transport van goederen voor webshops, maar werkt samen met grote verzendpartners. Hiernaast verkoopt Monta ook intern ontwikkelde software.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde ovrname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355