Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

DHL mag Monta overnemen (concentratiebesluit)

Deutsche Post International B.V. (DHL), onderdeel van Deutsche Post DHL Group, mag uitsluitende zeggenschap over Monta Holding B.V. (Monta) verkrijgen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 14 oktober 2022 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Deutsche Post International B.V. (DHL): DHL is actief op het gebied van de verzending van grensoverschrijdende post, direct mailings en e-commerce voor met name zakelijke klanten in Europa.
  • Deutsche Post DHL Group is via haar deelnemingen in brede zin actief op het gebied van de bezorging van pakketten, brieven en pakketten per expresse, vrachtvervoer en vrachtvervoer per excesse en logistieke diensten.
  • Monta Holding B.V. (Monta): Monta is actief op het gebied van (e-)fulfilment en de logistieke afhandeling van webshopsorders. Dit bestaat uit, in opdracht van derden, verzorgen van montage, verpakking, opslaan, bewerking, verwerking en afwerking van goederen en producten, alsmede de uitbesteding van verzending en real time delivery van de webshopsorders en het afhandelen van retourverzendingen. Monta verricht zelf geen transport van goederen voor webshops, maar werkt samen met grote verzendpartners. Hiernaast verkoopt Monta ook intern ontwikkelde software.
 

Documenten

DHL mag Monta overnemen (concentratiebesluit) (PDF - 38.19 KB)