Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Dealer Groep Pon en Sollie Beheer wensen (via een nieuw op te richten gemeenschappelijke onderneming) gezamenlijke zeggenschap te verkrijgen over Maas Autogroep en M. de Koning Automotive Holding

Dealer Groep B.V. (DGP) en Sollie Beheer wensen B.V. (via een nieuw op te richten gemeenschappelijke onderneming) gezamenlijke zeggenschap te verkrijgen over Maas Autogroep B.V. (Maas Autogroep) en M. de Koning Automotive Holding B.V. (M. de Koning). De bedrijven hebben op 7 juli 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de joint venture.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Dealer Groep B.V. (DGP): is een (sub)houdstermaatschappij van Pon Holdings B.V. ("Pon"). De activiteiten van Pon en DGP zijn beperkt tot het houden van aandelen en/of het voeren van de directie in de verschillende werkmaatschappijen van Pon.
  • Sollie Beheer B.V: is de houdstermaatschappij. Sollie Beheer B.V. heeft geen zeggenschap over deelnemingen die actief zijn in de automotive sector.
  • Maas Autogroep B.V (Maas Autogroep): is actief op het gebied van de detailhandel in nieuwe en gebruikte personenauto's en lichte bedrijfswagens en de daarbij behorende onderdelen, accessoires, onderhoud en reparaties.
  • M. de Koning Automotive Holding B.V. (M. de Koning): is actief op het gebied van de detailhandel in nieuwe en gebruikte personenauto's en lichte bedrijfswagens en de daarbij behorende onderdelen, accessoires, onderhoud en reparaties.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde joint venture en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355