Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Dealer Groep (DGP) en Sollie Beheer mogen (via een nieuw op te richten gemeenschappelijke onderneming) gezamenlijke zeggenschap te verkrijgen over Maas Autogroep (Maas Autogroep) en M. de Koning Automotive Holding (M. de Koning) (concentratiebesluit)

Dealer Groep B.V. (DGP) en Sollie Beheer B.V. mogen (via een nieuw op te richten gemeenschappelijke onderneming) gezamenlijke zeggenschap te verkrijgen over Maas Autogroep B.V. (Maas Autogroep) en M. de Koning Automotive Holding B.V. (M. de Koning). Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 1 augustus 2023 besloten. Er blijft na de joint venture voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Dealer Groep B.V. (DGP): is een (sub)houdstermaatschappij van Pon Holdings B.V. ("Pon"). De activiteiten van Pon en DGP zijn beperkt tot het houden van aandelen en/of het voeren van de directie in de verschillende werkmaatschappijen van Pon.
  • Sollie Beheer B.V: is de houdstermaatschappij. Sollie Beheer B.V. heeft geen zeggenschap over deelnemingen die actief zijn in de automotive sector.
  • Maas Autogroep B.V (Maas Autogroep): is actief op het gebied van de detailhandel in nieuwe en gebruikte personenauto's en lichte bedrijfswagens en de daarbij behorende onderdelen, accessoires, onderhoud en reparaties.
  • M. de Koning Automotive Holding B.V. (M. de Koning): is actief op het gebied van de detailhandel in nieuwe en gebruikte personenauto's en lichte bedrijfswagens en de daarbij behorende onderdelen, accessoires, onderhoud en reparaties.
 

Documenten

Dealer Groep (DGP) en Sollie Beheer mogen (via een nieuw op te richten gemeenschappelijke onderneming) gezamenlijke zeggenschap te verkrijgen over Maas Autogroep (Maas Autogroep) en M. de Koning Automotive Holding (M. de Koning) (concentratiebesluit) (PDF - 97.79 KB)