Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Consultatie toekomstige reguleringsmethode netbeheerders

De Autoriteit Consument & Markt (hierna: ACM) oriënteert zich momenteel breed op de methode voor tariefregulering die het beste past bij de energietransitie. De ACM vindt het belangrijk om daarbij inzichten van betrokken partijen te gebruiken. Daarom start de ACM een consultatie.

De ACM stelt de tarieven van netbeheerders vast op basis van een vooraf bepaalde methode die geldt voor een aantal jaren (meestal 3 of 5 jaar). Per 2027 gaat een nieuwe periode in. De ACM heeft als strategische doelstelling de energietransitie te versnellen. De te bepalen methode moet daarom netbeheerders voldoende ruimte geven om op tijd de benodigde investeringen voor de energietransitie te kunnen doen.

De ACM beschrijft in het consultatiedocument een aantal belangrijke thema’s bij de regulering van netbeheerders. Per onderwerp heeft de ACM vragen opgenomen. De reacties van partijen op deze consultatie zijn voor de ACM zeer waardevol, en dragen bij aan de totstandkoming van een goede reguleringsmethode.

Geïnteresseerde partijen kunnen tot en met vrijdag 10 november reageren op het consultatiedocument via REG2027 [at] acm [punt] nl. Kort na afloop van deze termijn zal de ACM de consultatiereacties publiceren op haar website. Indien delen van uw reactie vertrouwelijk zijn, verzoekt de ACM u om dat duidelijk aan te geven.

Voor minder ingevoerde partijen organiseert de ACM een bijeenkomst waar partijen vragen kunnen stellen over de reguleringsmethode en/of het consultatiedocument. De bijeenkomst is in hybride vorm (digitaal en op kantoor) en zal plaatsvinden op donderdag 12 oktober tussen 9.00 en 12.00 uur (het precieze tijdstip volgt nog). U kunt zich uiterlijk vrijdag 6 oktober aanmelden voor deze bijeenkomst door een mail te sturen naar REG2027 [at] acm [punt] nl. Bij uw aanmelding ontvangen we graag ook uw vragen.

 

Documenten

Consultatie toekomstige reguleringsmethode netbeheerders.pdf (PDF - 350.98 KB)