Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

CommonWealth wil NIBC Co-Investments -Cubics -CostPerform overnemen (concentratiemelding)

CommonWealth wil NIBC Co-Investments-Cubics -CostPerform overnemen. De bedrijven hebben op14 juli 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • CommonWealth is een investeringsmaatschappij die zich richt op langetermijninvesteringen in voornamelijk Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, te weten maritieme en industriĆ«le technologie, recruitment voor ICT- en technische professionals, vermogensbeheer en lT-dienstverlening.
  • Cubics is actief op het gebied van lT-dienstverlening en richt zich daarbij voornamelijk op diensten ten behoeve van lT-omgevingen (cybersecurity, kantoorsoftware, support en beheer, strategie en beleid en cloud). Cubics is voornamelijk actief in de sectoren productie, logistiek en zorg.
  • CostPerform is actief op het gebied van lT-dienstverlening en richt zich daarbij voornamelijk op software voor kosten- en prestatiebeheer (kostenberekenings- en toerekeningsmethoden, slimme rekenfuncties, analyse- en simulatietools). CostPerform is vooral actief in de sectoren overheid, telecom, financiĆ«le instituties, zorg, ICT en productie & logistiek.
  • NIBC Co-Investments is via haar deelnemingen actief op het gebied van levering van energie en brandstoffen, energie-dienstverlening, lT-dienstverlening en -producten, vastgoedonderhoud, consultancy, beheer van evenementfaciliteiten, plasma-gebaseerde oplossingen voor halfgeleiderfabrikanten, innovatieve wijn-gerelateerde producten en productie van houtskeletbouwconstructies.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355