Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

CommonWealth mag NIBC Co-Investments-Cubics -CostPerform overnemen (concentratiebesluit)

CommonWealth mag NIBC Co-Investments-Cubics -CostPerform overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 2 augustus 2023 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

  • CommonWealth is een investeringsmaatschappij die zich richt op langetermijninvesteringen in voornamelijk Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, te weten maritieme en industriële technologie, recruitment voor ICT- en technische professionals, vermogensbeheer en lT-dienstverlening.
  • Cubics is actief op het gebied van lT-dienstverlening en richt zich daarbij voornamelijk op diensten ten behoeve van lT-omgevingen (cybersecurity, kantoorsoftware, support en beheer, strategie en beleid en cloud). Cubics is voornamelijk actief in de sectoren productie, logistiek en zorg.
  • CostPerform is actief op het gebied van lT-dienstverlening en richt zich daarbij voornamelijk op software voor kosten- en prestatiebeheer (kostenberekenings- en toerekeningsmethoden, slimme rekenfuncties, analyse- en simulatietools). CostPerform is vooral actief in de sectoren overheid, telecom, financiële instituties, zorg, ICT en productie & logistiek.
  • NIBC Co-Investments is via haar deelnemingen actief op het gebied van levering van energie en brandstoffen, energie-dienstverlening, lT-dienstverlening en -producten, vastgoedonderhoud, consultancy, beheer van evenementfaciliteiten, plasma-gebaseerde oplossingen voor halfgeleiderfabrikanten, innovatieve wijn-gerelateerde producten en productie van houtskeletbouwconstructies.
 

Documenten

Openbare besluit melding CommonWealth NIBC (PDF - 96.19 KB)