Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Catom mag Slurink overnemen (concentratiebesluit)

Catom B.V. mag Slurink Holding B.V. overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 21 oktober 2022 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Catom is met haar dochtervennootschappen actief op het gebied van de in- en verkoop van motorbrandstoffen en smeermiddelen, (voornamelijk) ten behoeve van wegvervoer. Zij levert in dat verband o.a. aan oliehandelaren, (onafhankelijke) tankstations, (groot)zakelijke eindgebruikers en automobilisten. Zij exploiteert eigen tankstations onder de naam OK. Daarnaast levert Catom brandstoffen, smeermiddelen en aanverwante artikelen voor de scheepvaart (binnenvaart en visserij) aan handelaren en zakelijke eindgebruikers.
  • Slurink is mede via haar dochtervennootschappen actief op het gebied van de in- en verkoop van brandstoffen, smeermiddelen en aanverwante artikelen voor de scheepvaart (binnenvaart en visserij). Zij levert zowel aan handelaren als aan zakelijke eindgebruikers.
 

Documenten

Openbaar besluit melding Catom - Slurink (PDF - 38.35 KB)