Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Cateautje Hijmans van den Bergh herbenoemd als bestuurslid van de ACM

De ministerraad heeft ingestemd met de herbenoeming van Cateautje Hijmans van den Bergh als bestuurslid van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De benoeming gaat in per 1 januari 2022 en geldt voor vijf jaar.

Bestuur ACM

De taakgebieden van Cateautje Hijmans van den Bergh zijn consumenten, juridische zaken en bedrijfsvoering. Het ACM-bestuur bestaat naast haar uit Manon Leijten en Martijn Snoep (voorzitter). Zij zijn verheugd dat Hijmans van den Bergh zich met haar kennis en ervaring blijft inzetten voor de ACM.

Achtergrond

Cateautje Hijmans van den Bergh is sinds 1 januari 2017 bestuurslid bij de ACM. Zij studeerde klassieke talen & archeologie aan de Rijksuniversiteit Leiden en behaalde een Master of Business Administration in Rochester (VS) en Rotterdam (Erasmus Universiteit). Zij werkte jarenlang in de financiƫle sector en strategische advisering. Tot 31 december 2016 werkte zij als interim-directeur bij pensioenuitvoerder APG. Van 1997 tot 2014 was zij verbonden aan adviesbureau Boer&Croon, waarvan de laatste drie jaar als bestuursvoorzitter.

 

Zie ook