Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Bpost wil Aldipress overnemen (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

Bpost N.V. wil B.V. Aldipress overnemen. De bedrijven hebben op 12 augustus 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Bpost: is belast met het leveren van de universele postdienst en bepaalde diensten van algemeen economisch belang in België. In België is Bpost via dochterondernemingen tevens actief in de distributie van gedrukte artikelen (tijdschriften, dagbladen, romans en puzzels) voor de losse verkoop. In Nederland houdt Bpost zich via haar dochtervennootschappen o.a. bezig met logistieke dienstverlening in de zorgsector, de bezorging, installatie en reparatie van elektronische apparaten, e-fulfillment dienstverlening en het verzorgen van klantenservice diensten voor webshops.
  • Aldipress: houdt zich bezig met de distributie en (trade-)marketing van tijdschriften, stripalbums, romans en puzzelboekjes bestemd voor de losse verkoop door retailers binnen Nederland. Aldipress koopt deze artikelen in bij de uitgevers en verkoopt deze aan retailers. Haar hoofdactiviteiten bestaan voornamelijk uit coördinatie van de logistiek, verkoop en marketing van de genoemde artikelen.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355

Zie ook

Meer in deze zaak