Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Bpost mag Aldipress overnemen (concentratiebesluit)

Bpost N.V. mag B.V. Aldipress overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 1 september 2022 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Bpost: is belast met het leveren van de universele postdienst en bepaalde diensten van algemeen economisch belang in België. In België is Bpost via dochterondernemingen tevens actief in de distributie van gedrukte artikelen (tijdschriften, dagbladen, romans en puzzels) voor de losse verkoop. In Nederland houdt Bpost zich via haar dochtervennootschappen o.a. bezig met logistieke dienstverlening in de zorgsector, de bezorging, installatie en reparatie van elektronische apparaten, e-fulfillment dienstverlening en het verzorgen van klantenservice diensten voor webshops.
  • Aldipress: houdt zich bezig met de distributie en (trade-)marketing van tijdschriften, stripalbums, romans en puzzelboekjes bestemd voor de losse verkoop door retailers binnen Nederland. Aldipress koopt deze artikelen in bij de uitgevers en verkoopt deze aan retailers. Haar hoofdactiviteiten bestaan voornamelijk uit coördinatie van de logistiek, verkoop en marketing van de genoemde artikelen.
 

Documenten

Besluit Bpost mag aldipress overnemen (PDF - 39.01 KB)