Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Boete voor webwinkel voor onjuist informeren consumenten in bezwaar verlaagd

De ACM heeft vorig jaar aan de eigenaar van de webshop www.boomfietsen.nl een boete opgelegd van 50.000 euro. Consumenten konden via deze website fietsen bestellen. De boete was opgelegd omdat de eigenaar van de website Boomfietsen.nl consumenten niet duidelijk en begrijpelijk informeerde over hun rechten zoals het recht op ontbinding  Hij overtrad daarmee de consumentenregelgeving.

De eigenaar van de website heeft tegen het besluit van de ACM bezwaar gemaakt.

In bezwaar handhaaft de ACM haar beoordeling van de overtredingen. De ACM stelt in bezwaar wel vast dat de opgelegde boete de eigenaar onevenredig treft. Dit blijkt uit de  financiële informatie die de eigenaar van de webwinkel pas in de bezwaarfase verstrekte, waarbij hij zich beriep op zijn beperkte draagkracht. Daarom verklaart de ACM het bezwaar gedeeltelijk gegrond voor zover het de hoogte van de boete betreft en voor het overige ongegrond. De ACM verlaagt de boete tot 3.400 euro.

De eigenaar van de website kan in beroep tegen het besluit van de ACM.

 

Documenten

Boete voor webwinkel voor onjuist informeren consumenten in bezwaar verlaagd (PDF - 262.47 KB)