Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Beslissing op bezwaar tegen besluit ACM op handhavingsverzoek van Atlantic Huis

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) verklaart de bezwaren van Atlantic Huis WKO-bron B.V. tegen het besluit waarbij bindende aanwijzingen en een bindende gedragslijn zijn opgelegd ongegrond.

Het bestreden besluit blijft hiermee overeind. Dit betekent dat de kosten voor de elektriciteit die nodig is om warmte te produceren niet bovenop het leveringstarief in rekening mogen worden gebracht. Daarnaast heeft de ACM bepaald dat AHW in beginsel moet rekenen met een standaard conversiefactor van 0,2093 GJ/m3. Door het hanteren van een hogere conversiefactor, komt het berekende verbruik hoger uit en zullen verbruikers een hogere prijs voor het warme tapwater betalen. Afwijken van deze standaard kan alleen als de warmteleverancier een dergelijke afwijking kan onderbouwen. Tot slot moet AHW aan alle verbruikers een compensatie betalen voor een ernstige storing aan het WKO-systeem in november 2020.
 

 

Documenten

AHW openbare bob (PDF - 193.04 KB)