Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Beleidsregel Redelijke opzegvergoedingen vergunninghouders 2023

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft nieuwe regels voor opzegvergoedingen vastgesteld. De nieuwe regels gaan gelden voor het vroegtijdig opzeggen van een contract met een vaste prijs voor de levering van elektriciteit of gas. Deze regels moeten er voor zorgen dat het aanbod van vaste contracten aan kleinverbruikers weer op gang komt.

De nieuwe regels gaan in als juridisch en technisch geregeld is dat consumenten bij het opzeggen van een vast contract automatisch bericht ontvangen over de hoogte van de opzegvergoeding. Dit zal naar verwachting op 1 april 2023* geregeld zijn.

* Update 29 maart 2023: Leveranciers hebben de ACM laten weten dat bedrijven uiterlijk 1 juni klaar zijn voor het nieuwe systeem en vanaf die datum volgens de nieuwe voorwaarden vaste contracten aan zullen bieden. De nieuwe regels voor opzegvergoedingen gaan daarom op 1 juni 2023 in.

 

Documenten

Besluit van de ACM tot vaststelling van de Beleidsregel Redelijke opzegvergoedingen vergunninghouders 2023 (PDF - 232.15 KB)