Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Allure Energie vraagt faillissement aan, ACM trekt vergunning in

Energiebedrijf Allure Energie heeft bij de rechtbank Groningen faillissement aangevraagd en heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) verzocht haar leveringsvergunning in te trekken. Omdat Allure Energie wegens een juridisch conflict tussen aandeelhouders niet langer in staat is om op een betrouwbare manier gas en elektriciteit te leveren aan haar circa 600 klanten trekt de ACM de leveringsvergunning voor Allure Energie in. Klanten van Allure Energie blijven gewoon energie ontvangen en krijgen vanzelf bericht van hun nieuwe energieleverancier.

De curator van Allure Energie krijgt tot 26 november 2021 de tijd om een andere energieleverancier bereid te vinden de klanten van Allure Energie over te nemen. Lukt dit niet, dan worden de klanten voor 1 december 2021 verdeeld over alle andere energieleveranciers.

Tijdens de overgangsperiode, die maximaal tot 1 december 2021 duurt, kunnen klanten niet zelf overstappen. Klanten krijgen vanzelf bericht van de nieuwe leverancier over hun energiecontract. Daarna kunnen zij zelf besluiten of ze bij die leverancier blijven of dat ze alsnog overstappen naar een andere leverancier. Hun nieuwe leverancier mag hierbij een opzegtermijn van maximaal 30 dagen hanteren.

Financiële gevolgen

Het intrekken van de vergunning heeft dus geen gevolgen voor de levering van gas en elektriciteit maar kan wel financiële gevolgen hebben. Bijvoorbeeld voor klanten die nog geld tegoed hebben van het bedrijf. Omdat Allure Energie faillissement heeft aangevraagd zullen klanten die een hoog termijnbedrag vooruit hebben betaald of nog een welkomstbonus of cashback tegoed hebben, dit geld mogelijk niet of niet geheel ontvangen.