Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM trekt leveringsvergunningen Allure Energie per 1 december in

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) trekt de leveringsvergunningen van Allure Energie per 1 december 2021 definitief in. De curator van het failliete energiebedrijf heeft aan de ACM gemeld dat de klanten van het bedrijf overgenomen worden door Allround Hollands Energiemaatschappij (HEM Energie). Alle klanten blijven gewoon energie ontvangen en krijgen vanzelf bericht van hun nieuwe energieleverancier.

De ACM kondigde op 17 november 2021 al aan de leveringsvergunning van Allure Energie op verzoek van het bedrijf in te gaan trekken omdat het bedrijf na een juridisch conflict tussen aandeelhouders niet langer in staat is om op een betrouwbare manier gas en elektriciteit te leveren.

De curator van Allure Energie en HEM Energie hebben met elkaar afgesproken dat de circa 600 klanten per 29 november 2021 een nieuw contract van HEM Energie krijgen. Tot 29 november 2021 geldt voor deze klanten nog steeds een overgangsperiode waarin zij even niet kunnen overstappen. Daarna kunnen klanten zelf kiezen of zij klant blijven bij HEM Energie of dat zij - na een opzegtermijn van maximaal 30 dagen – overstappen naar een andere leverancier.