Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Afwijzing verzoek om handhaving van Riedel

De ACM wijst de klacht van Riedel B.V. over gedragingen van Coca-Cola European Partners Nederland B.V. af op grond van prioritering.

Riedel B.V. beklaagt zich dat Coca-Cola European Partners Nederland B.V. haar dominante positie op het gebied van koolzuurhoudende frisdranken zou misbruiken. Daarmee zou de markt voor de verkoop van vruchtensappen voor buitenshuis consumptie worden afgeschermd. Riedel meent dat de ACM snel moet ingrijpen met een voorlopige maatregel.

De ACM besluit op basis van het prioriteringsbeleid (stcrt-2016-14564) deze klacht niet verder te onderzoeken. Een onderzoek naar de marktdynamiek en de gestelde gedragingen zou een aanzienlijke inzet van mensen en middelen vragen, die nu worden ingezet voor andere onderzoeken. De ACM besluit om geen voorrang te geven aan een onderzoek naar de klacht boven al lopende onderzoeken. Een voorlopige maatregel beoogt tijdens een onderzoek onomkeerbare marktomstandigheden te voorkomen. De ACM doet geen onderzoek en komt dus niet toe aan het opleggen van een voorlopige maatregel.

 

Documenten

Besluit afwijzing verzoek om handhaving van Riedel (PDF - 117.3 KB)