Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Afwijzing handhavingsverzoek: USG hoeft SABIC geen volumekorting te verlenen

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft na beoordeling van het bezwaar opnieuw het handhavingsverzoek van SABIC Petrochemicals B.V. (SABIC) afgewezen. SABIC had de ACM verzocht om Utility Support Group B.V. (USG) te verplichten tot het toepassen van een kortingsregeling voor grootgebruikers op de transportkosten van elektriciteit. Deze volumecorrectieregeling staat in de Elektriciteitswet en de in die wet aangewezen netbeheerders moeten deze korting toepassen.

USG valt niet in de categorie van de aangewezen netbeheerders voor wie de ACM de tarieven vaststelt. USG is dan ook, als beheerder van een zogeheten gesloten distributiesysteem, niet verplicht om aan grootgebruiker SABIC de korting te verlenen.

De ACM concludeert in dit besluit dat er geen sprake is van een overtreding door USG van de Elektriciteitswet, en dat het handhavingsverzoek van SABIC in bezwaar opnieuw wordt afgewezen.

 

Documenten

Openbare versie Beslissing op bezwaar SABIC (PDF - 268.48 KB)