Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Afwijzing handhavingsverzoek: KLIC-viewer van Kadaster past binnen overheidstaak

De aangepaste versie van de KLIC-viewer van het Kadaster past binnen haar overheidstaak. Er is geen sprake van oneerlijke concurrentie door de overheid. De Wet Markt en Overheid wordt niet overtreden.

Wat is er aan de hand?

Met de applicatie ‘KLIC-viewer’ van het Kadaster kunnen bedrijven, bijvoorbeeld aannemers die aan de weg werken, ter plekke zien waar kabels en leidingen liggen. Daarmee kan schade worden voorkomen. Het Kadaster heeft de KLIC-viewer geschikt gemaakt voor gebruik op mobiele apparaten zoals smartphones. Het Kadaster biedt deze applicatie gratis aan.

Enkele bedrijven hebben de ACM gevraagd om op te treden vanwege oneerlijke concurrentie. De ACM wijst het handhavingsverzoek af omdat de KLIC-viewer past binnen de overheidstaak van het Kadaster.

De ACM heeft al eerder de oorspronkelijke versie van de KLIC-viewer beoordeeld. Ook toen constateerde de ACM dat het gratis verstrekken van gegevens over kabels en leidingen paste binnen de overheidstaak van het Kadaster.

 

Documenten

Afwijzing handhavingsverzoek: KLIC-viewer van Kadaster past binnen overheidstaak (PDF - 197.96 KB)