Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Active Capital Company mag via haar dochtermaatschappij Consolidated Textile Services, LipsPlus overnemen (concentratiebesluit)

Active Capital Company B.V. mag via haar dochtermaatschappij Consolidated Textile Services, LipsPlus B.V. overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 29 augustus 2019 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Activiteiten:

  • Active Capital Company B.V. is een investeringsmaatschappij die investeert in Nederlandse bedrijven die actief zijn in de maakindustrie, (technische) groothandel en zakelijke dienstverlening.
  • Consolidated Textile Services fungeert als houdstermaatschappij van 100% aandelenkapitaal in CL International B.V. CL International staat aan het hoofd van CleanLease Groep. De ondernemingen binnen de CleanLease Groep houden zich bezig met textielverzorging en gerelateerde dienstverle-ning.
  • LipsPlus B.V. staat aan het hoofd van LipsPlus Groep. De LipsPlus Groep houdt zich bezig met textielverzorging en heeft verschillende wasserijen in Nederland die zijn gericht voor de reiniging van linnen (platgoed), beroepskleding en persoonlijke was.

Wanneer mag de fusie niet doorgaan?

Een fusie of overname mag niet doorgaan als het samengaan van de bedrijven negatieve gevolgen heeft voor de concurrentie. En daarmee uiteindelijk ook voor de consument negatief uitpakt. De bedrijven kunnen dan oplossingen aandragen om de gevolgen van de fusie of overname voor de concurrentie te verminderen.

Vindt de ACM de voorgestelde oplossingen voldoende? Dan mag de fusie of overname doorgaan. Accepteren wij die oplossingen niet? Dan moeten de bedrijven een vergunning bij ons aanvragen en doen wij nader onderzoek in een zogeheten tweede fase.

Vergunning aanvragen

Als de bedrijven een vergunning aanvragen, dan neemt de ACM binnen 13 weken een beslissing of de overname wel of niet door mag gaan. Ook in deze periode kunnen de bedrijven oplossingen aandragen.

Soms heeft de ACM meer informatie nodig. We vragen die informatie dan op bij de bedrijven die eenĀ  overname hebben aangemeld. We zetten in dat geval de behandeltermijn stil totdat we die informatie hebben ontvangen.
 

Documenten

active Capital Company mag via haar dochtermaatschappij Consolidated Textile Services, LipsPlus overnemen (PDF - 483.96 kB)