Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM trekt leveringsvergunningen Anode Energie definitief in

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) trekt de leveringsvergunningen van het failliete bedrijf Kleinverbruik Energie der Nederlanden B.V. dat handelde onder de naam Anode Energie per 15 december 2021 definitief in. De curator van het failliete bedrijf heeft de ACM gemeld dat energieleverancier VanHelder alle klanten per 13 december 2021 overgenomen heeft. Alle klanten blijven gewoon energie ontvangen en krijgen vanzelf bericht van hun nieuwe energieleverancier.

De ACM kondigde op 2 december 2021 al aan de vergunningen van Kleinverbruik Energie der Nederlanden B.V. in te gaan trekken omdat het bedrijf in financiële problemen was gekomen als gevolg van de hoge energieprijzen.

Het bedrijf leverde energie aan circa 14.000 klanten (consumenten en kleinverbruikers). Hiervan hadden ongeveer 5.000 klanten rechtstreeks een contract afgesloten bij Anode Energie en ongeveer 9.000 klanten hadden een contract via een zogenoemde wederverkoper van Anode Energie (Gezinsenergie, Green Dutch Energy, AGEM, Hilverstroom, Nedergy , BLIQ en Ampeer). De curator van Anode Energie heeft met energiebedrijf VanHelder afgesproken dat VanHelder de nieuwe energieleverancier van al deze klanten wordt, maar dat het bedrijf Gezinsenergie als tussenpersoon het aanspreekpunt voor consumenten en kleinverbruikers zal zijn. Alle klanten krijgen via Gezinsenergie dus een nieuw energiecontract met VanHelder en kunnen zelf kiezen of zij klant blijven bij VanHelder/Gezinsenergie of – na een opzegtermijn van maximaal 30 dagen – overstappen naar een andere leverancier.