Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM trekt bestuurlijke boete Liander in

De Autoriteit Consument & Markt heeft besloten een bestuurlijke boete die zij had opgelegd aan netbeheerder Liander N.V. in te trekken. De ACM had Liander een bestuurlijke boete opgelegd omdat het bedrijf een snellaadstation van Fastned niet binnen de wettelijke termijn van 18 weken op het elektriciteitsnet had aangesloten. Uit uitspraken van het Hof van Justitie van de Europese Unie van 30 december 2020 en van 2 september 2021 blijkt echter dat de wetgever de aansluittermijn van 18 weken niet in de wet had mogen vastleggen. De ACM kan daarom ook niet handhaven op deze bepaling in de Elektriciteitswet.

Dit heeft tot gevolg dat het besluit van 1 februari 2021 en het daaraan ten grondslag liggende besluit van 19 juli 2019, waarbij een bestuurlijke boete is opgelegd aan Liander voor overtreding van de wettelijke termijn van 18 weken, worden ingetrokken. Dit betekent dat de bestuurlijke boete die in deze zaak aan Liander is opgelegd, vervalt.

 

Documenten

ACM trekt bestuurlijke boete Liander in (PDF - 41.24 KB)