Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM spreekt Econic aan op koude tarieven en geschillencommissie

De ACM legt een bindende aanwijzing op aan warmteleverancier Econic, omdat Econic te hoge tarieven heeft gerekend voor het leveren van koude aan klanten die een leveringscontract hebben afgesloten na 1 januari 2020. Vanaf die datum gelden er maximumtarieven voor koude, en die heeft Econic overschreden. Ook was het voor klanten niet duidelijk waar ze met een geschil terecht konden.

Bewoners van het wooncomplex Oranjehof te Alkmaar hadden de ACM verzocht om handhavend op te treden tegen hun warmteleverancier Econic. Zij klaagden dat Econic te hoge tarieven in rekening zou brengen. Daarmee zou Econic een te hoog rendement behalen. Voor de levering van koude en de huur van de afleverset zou Econic het door de ACM vastgestelde maximumtarief overschrijden. Daarnaast gaven de bewoners aan dat zij niet bij een Geschillencommissie terechtkunnen.

De ACM oordeelt dat de Econic inderdaad te hoge tarieven in rekening heeft gebracht voor de levering van koude voor bewoners die na 1 januari 2020 klant zijn geworden. Ook is de ACM het met de bewoners eens dat Econic niet duidelijk heeft gecommuniceerd waar zij terecht kan met geschillen. De ACM legt hiervoor een bindende aanwijzing op.

 

Documenten

Openbaar besluit Econic Alkmaar (PDF - 216.41 KB)