Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM legt last onder dwangsom op aan commerciële bemiddelingswebsites

De ACM heeft een last onder dwangsom opgelegd aan Empiru B.V. en haar dochterondernemingen Statempire B.V. en Mijnverklaring B.V., omdat het bedrijf zich niet houdt aan de consumentenregels. Het bedrijf biedt via websites als mijnverklaring.nl, mijnonlineloket.nl, socialepremie.nl en mijnonlineloket.nl commerciële bemiddeling voor overheidsdiensten aan.

Het bedrijf moet op alle websites duidelijk zichtbare informatie geven over de aard, de inhoud en de prijs van de dienst die het levert. Op de websites moet juiste informatie staan over de tijdswinst en de verwachte resultaten die consumenten kunnen behalen door gebruik te maken van de
desbetreffende dienst. Het bedrijf moet ook zorgen dat alle belangrijke informatie duidelijk en direct zichtbaar is voor consumenten die via advertenties op Google of sociale media op de websites terecht komen.

Het bedrijf biedt consumenten een vergoeding als zij een positieve review achterlaten. De ACM vindt dat de reviews hierdoor misleidend zijn voor consumenten. Het bedrijf moet hiermee stoppen. Als het bedrijf zich hier niet aan houdt, moet het dwangsommen betalen tot een maximum van 150.000 euro voor zowel MijnVerklaring B.V. als voor Statempire B.V.

 

Documenten

Last onder dwangsom voor Statempire B.V. (PDF - 657.36 KB) Last onder dwangsom voor Mijnverklaring B.V. (PDF - 590.88 KB)