Kruimelpad

ACM adviseert consumenten niet te betalen aan incassobureaus voor rekeningen Vakantiegarant

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft in korte tijd via het loket ConsuWijzer veel meldingen ontvangen dat op dit moment diverse incassobureaus actief zijn met het incasseren van rekeningen voor Vakantiegarant. Deze incassobureaus zetten consumenten zwaar onder druk om de rekeningen van Vakantiegarant te betalen, terwijl er nooit een geldige overeenkomst tot stand is gekomen.

Ook in de media is veel aandacht voor de intimiderende werkwijze van deze incassobureaus. De incassobureaus zijn niet op verzoek van Vakantiegarant actief. Vakantiegarant heeft haar werkzaamheden namelijk gestaakt.

Advies aan consumenten: betaal niet

De ACM adviseert consumenten om niet te betalen als ze door een incassobureau worden benaderd over rekeningen van Vakantiegarant. Ook niet als het incassobureau dreigt met maatregelen als deurwaarders, de inzet van slotenmakers of politie.

Achtergrond

Omdat Vakantiegarant zich bij de werving niet aan de regels hield, heeft de ACM het bedrijf vorig jaar gedwongen te stoppen met het misleiden van consumenten. Zo niet, dan moest het bedrijf dwangsommen betalen. Omdat het bedrijf consumenten niet duidelijk informeerde over het aanbod kwamen er geen geldige overeenkomsten tot stand. Daarom hoeven consumenten die nu benaderd worden door een incassobureau niet te betalen.

Meer informatie