Kruimelpad

Melden nieuwe passagiersdienst per spoor

Bent u als spoorwegonderneming van plan openbaar personenvervoer per trein aan te bieden in Nederland of tussen Nederland en andere landen? Of wilt u een bestaande personenvervoerdienst uitbreiden? En heeft u geen concessie voor het verzorgen van dat vervoer? Dan moet u deze nieuwe passagiersdienst melden bij de ACM.

Wanneer moet u de melding doen?

De treindienstregeling loopt van midden december tot midden december van het volgende jaar. U moet de nieuwe passagiersdienst uiterlijk 18 maanden voor de geplande start van die dienstregeling bij de ACM melden.

Hoe doet u de melding?

Voordat u de melding doet kunt u bij ons in een informeel gesprek uw plannen toelichten. Wij vertellen u dan meer over de eisen aan de aanmelding en de procedure die daarna volgt. U kunt hiervoor contact met ons opnemen via opentoegang@acm.nl.

Wilt u direct uw melding doen? Gebruik dan het formulier ‘Kennisgeving geplande nieuwe passagiersdienst’. Verzend het formulier aan ons per e-mail opentoegang@acm.nl met als onderwerp ‘Kennisgeving geplande nieuwe passagiersdienst’.

Fieldset and label

Heeft deze informatie u geholpen?
 
 

Let op: u kunt hier commentaar geven op deze pagina. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.