Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Netnummers in Nederland

De ‘vaste’ telefoonnummers in Nederland zijn verdeeld over 141 regio’s. Den Haag gebruikt 070-nummers. Telefoonnummers op Texel beginnen met 0222. ‘070’ en ‘0222’ zijn netnummers. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat bepaalt welk netnummer voor welk gebied wordt gebruikt. De ACM let erop of dat inderdaad gebeurt.

Onderstaand KML-bestand bevat een overzicht van de netnummergebieden in Nederland. Google Earth en Google Maps zijn slechts op circa 10 meter nauwkeurig. U kunt deze kaart dus niet gebruiken voor juridische procedures.

Download netnummers als KML-bestand (2 MB) voor gebruik in Google Earth

Vereniging COIN  biedt, in samenwerking met de ACM, een informatievoorziening aan om het netnummer behorend bij een adres te bepalen en (geautomatiseerd) te verwerken, bijvoorbeeld bij het door aanbieders in gebruik geven van geografische telefoonnummers en/of het bepalen of nummerbehoud is toegestaan bij verhuizing van de abonnee.