Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Registratie van telecomaanbieders

Bent u in Nederland actief als telecomaanbieder? Dan bent u wettelijk verplicht u te registreren bij de ACM.

Direct regelen

ONLINE REGISTREREN

REGISTRATIE ONLINE OPZEGGEN

Waarom moet u zich als telecomaanbieder registreren bij de ACM?

Wij registreren welke aanbieders volgens de Telecommunicatiewet bepaalde rechten en plichten hebben. En wij letten erop of deze aanbieders zich aan de regels houden. Iedereen kan het register inzien op onze website. Het register zegt niets over de kwaliteit van de diensten van de geregistreerde bedrijven.

Wanneer moet u zich als telecomaanbieder registreren bij de ACM?

U moet u registreren als u in Nederland bedrijfsmatig:

  • openbare elektronische communicatienetwerken aanbiedt
  • openbare elektronische communicatiediensten aanbiedt
  • bijbehorende voorzieningen aanlegt of aanbiedt

Lees ook de veelgestelde vragen over registratie van telecomaanbieders en de informele zienswijze van de ACM over de mededelingsplicht Telecommunicatiewet.

Een bedrijf dat enkel activiteiten uitvoert voor een geregistreerde telecomaanbieder hoeft zich niet bij de ACM te registreren. Dit leest u in het besluit op het handhavingsverzoek van Belcentrale over de registratie van Ries ICT Advies en het besluit op het handhavingsverzoek van Belcentrale over de registratie van Draads BV.

Hoe registreert u zich bij de ACM als telecomaanbieder?

U kunt u registreren via het online formulier op onze website. ls uw bedrijf ingeschreven in een buitenlands handelsregister of bent u een particulier, dan kunt u het online registratieformulier niet invullen. Gebruik dan het PDF formulier.

Zorg dat u met de juiste gegevens geregistreerd blijft. Verandert er iets na registratie? Laat dit dan direct aan ons weten via registratiebureau [at] acm [punt] nl.

Stopt u met uw activiteiten op de elektronische communicatiemarkt of draagt u deze activiteiten over aan een ander bedrijf? Meld ons dat met het beëindigingsformulier.

Wat kost uw registratie als telecomaanbieder?

Registreren is gratis. Als geregistreerd bedrijf betaalt u wel een jaarlijkse vergoeding voor het toezicht. Is uw omzet uit telecomactiviteiten in een jaar lager dan 2 miljoen euro ? Dan hoeft u geen vergoeding voor het toezicht te betalen. U doet ieder jaar opgave van uw omzet bij de ACM. De minister van Economische Zaken en Klimaat bepaalt jaarlijks de hoogte van de vergoeding en het drempelbedrag voor de vrijstelling. Lees voor meer informatie de Regeling doorberekening kosten ACM.

Als u zich moet registreren maar dat niet doet

Merken wij dat een bedrijf niet bij ons geregistreerd staat, terwijl dat wel had gemoeten? Dan dringen wij er bij dat bedrijf op aan zich alsnog te registreren. In het uiterste geval door een last onder dwangsom op te leggen. Merkt u dat een bedrijf ten onrechte niet in het register staat? Dat kunt u hier melden.

Register van telecomaanbieders en postvervoerbedrijven