Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Een klacht over de ACM

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) probeert zo zorgvuldig mogelijk te werk te gaan. Voelt u zich niet juist behandeld? Dan kunt u een klacht indienen.

Hoe dient u een klacht in over de ACM?

U kunt uw klacht over de ACM online indienen. Vergeet niet uw e-mailadres in te vullen. U ontvangt dan automatisch een kopie van uw klacht via de e-mail.

Klacht over de ACM

Oplossing zoeken

Zodra wij uw klacht ontvangen, onderzoeken we wat er precies aan de hand is. We kijken eerst samen met u of we een oplossing kunnen vinden. Daarvoor gaan wij met u in gesprek. Komen we er op die manier niet uit, dan nemen we de klacht formeel in behandeling.

Hoe behandelt de ACM uw klacht?

We behandelen klachten volgens de Klachtenregeling ACM. Dit is gebaseerd op de Algemene wet bestuursrecht, die aangeeft hoe we met uw klacht moeten omgaan. Onze onafhankelijke klachtenfunctionaris buigt zich over uw klacht en behandelt deze vertrouwelijk. U krijgt een bevestiging van de ontvangst van uw klacht. Degene over wie u klaagt, krijgt een kopie van uw klacht. U en degene over wie u klaagt kunnen beiden mondeling toelichting geven. Deze toelichtingen komen in een verslag. De klachtenfunctionaris geeft advies aan het bestuur van de ACM over de afhandeling van de klacht. Het bestuur beslist uiteindelijk over de uitkomst en laat u in een brief weten hoe de klacht afgehandeld wordt. Dit gebeurt normaal gesproken binnen tien weken. Soms kan het vier weken langer duren.

Wat kunt u doen als u het niet eens bent met de beslissing van het bestuur van de ACM?

Dan kunt u contact opnemen met de Nationale Ombudsman.

Andere klachten

Heeft u een klacht over de werkwijze van een andere organisatie? Gebruik dan het Tip ons formulier.