Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Wat moet ik doen bij een storing?

Duurde een storing langer dan 8 uur? Dan moet u een vergoeding betalen aan uw klanten. Duurde de storing korter dan 8 uur? Dan hoeft u geen vergoeding te betalen.

U moet 35 euro betalen bij een storing van 8 uur tot 12 uur. Voor iedere 4 uur dat de storing langer duurt, moet u 20 euro extra betalen. Heeft uw klant geen last van de storing omdat de warmtepomp voor genoeg warmte zorgt? Ook in dit geval betaalt u deze vergoeding aan uw klant.

Om dit goed bij te kunnen houden, moet u een storingsregistratie hebben. Daarmee weet u precies wanneer en hoeveel u moet betalen. De starttijd van de storing is het moment waarop u de eerste melding van een onderbreking krijgt. U moet betalen binnen 6 maanden na het herstel van de storing.

U mag elk jaar één grote storing in het warmtenet hebben zonder daarvoor een compensatie te hoeven betalen. Die storing moet dan wel binnen 24 uur zijn opgelost.

Het kan zijn dat de storing is veroorzaakt in bijvoorbeeld de productie-installatie. Of in een ander warmtenet. Ook dan moet u klanten een vergoeding betalen. Is een storing niet veroorzaakt in uw warmtenet, maar in dat van uw producent of leverancier? Spreek dan zelf de veroorzaker van de storing aan. En spreek van tevoren met uw producent of (tussen)leverancier af hoe u omgaat met storingen.

Storingen in een eigen woning of pand van een klant tellen niet mee. Bijvoorbeeld door een defecte meter, een afleverset in eigendom van uw klant of radiatoren.

Storingen door werkzaamheden

Om het netwerk te onderhouden, moet u soms werkzaamheden uitvoeren. Moet u hiervoor de warmtelevering onderbreken? Dan meldt u dit tenminste 3 dagen van tevoren aan uw klanten. Zo kunnen zij zich voorbereiden.

Doet u dit niet op tijd? Dan hebben uw klanten recht op de normale vergoeding bij storingen.