Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Netnummers

De ‘vaste’ telefoonnummers zijn verdeeld over 141 regio’s. Den Haag gebruikt 070-nummers. Telefoonnummers op Texel beginnen met 0222. ‘070’ en ‘0222’ zijn netnummers. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat bepaalt welk netnummer voor welk gebied wordt gebruikt. De ACM let erop of dat inderdaad gebeurt.

Overzicht met netnummergebieden

Een overzicht van de netnummergebieden in Nederland staat in een KML-bestand (KML, 2 MB) dat u downloadt voor gebruik in Google Earth. Let op: Google Earth en Google Maps zijn slechts op circa 10 meter nauwkeurig. U kunt deze kaart dus niet gebruiken voor juridische procedures.

In samenwerking met de ACM biedt Vereniging COIN een informatievoorziening aan om het netnummer behorend bij een adres te bepalen en (geautomatiseerd) te verwerken. Bijvoorbeeld voor aanbieders die geografische telefoonnummers in gebruik geven aan anderen. En om te bepalen of nummerbehoud is toegestaan bij verhuizing van een abonnee.