Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Zorginstelling Sensire mag Trimenzo overnemen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) keurt de overname van Trimenzo door Sensire definitief goed. Beide organisaties leveren onder andere wijkverpleging en verpleeghuiszorg in het oosten van Nederland. Trimenzo is eerder failliet verklaard. Door de overname kan Sensire de zorgverlening van Trimenzo voorzetten.

Beoordeling overname

Sensire kreeg al van de ACM toestemming om te beginnen met de overname van Trimenzo. Daardoor kon het personeel van Trimenzo nieuwe contracten krijgen en kon de zorgverlening doorgaan. De ACM heeft ondertussen onderzocht wat de mogelijke gevolgen zijn voor de prijs, kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg.

Uit het onderzoek van de ACM blijkt dat Sensire door de overname van Trimenzo in de gemeente Voorst een grote aanbieder van wijkverpleging wordt. In die gemeente bieden Sensire en Trimenzo namelijk beide die zorg aan. Toch blijven er in Voorst voldoende andere regionale en landelijke aanbieders van wijkverpleging over die ook actief zijn in de omliggende gemeenten. De gevolgen van de overname voor de prijs, kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg zijn daardoor volgens de ACM beperkt. De ACM keurt daarom deze overname goed.

Fusiecontrole ACM

De ACM levert met de beoordeling van fusies en overnames tussen zorginstellingen een bijdrage aan de betaalbaarheid, de toegankelijkheid en de kwaliteit van de zorg. Het gaat bij de beoordeling van de fusies en overnames om de gevolgen voor patiƫnten en verzekerden. Wanneer patiƫnten en zorgverzekeraars voldoende opties hebben, draagt dat bij aan lagere prijzen, een hogere kwaliteit en meer innovatie van de zorg.