Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

WPEF VII Holding Coöperatief wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Janssen Group of Companies(concentratiemelding)

WPEF VII Holding Coöperatief W.A. (hierna: Waterland) wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Janssen Group of Companies B.V. (hierna: Janssen). De bedrijven hebben op 6 december 2021 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Waterland is een onafhankelijke participatiemaatschappij die met eigen vermogen investeert en via haar maatschappijen participeert in ondernemingen. De participatiemaatschappijen, worden (al dan niet indirect) bestuurd door de fund manager Waterland Private Equity Investments B.V. Er zijn twee portfoliobedrijven van Waterland die actief zijn in de logistieke dienstverlening. Dit zijn Global Transport Solutions en Dematra. Deze portfoliobedrijven zijn (ook) actief in Nederland.
  • Janssen en haar (in)directe dochterondernemingen bieden wereldwijd logistieke diensten aan. De activiteiten van Janssen zien op lucht- en zeevracht, wegtransport, pakketdistributie, opslag & fulfilment al dan niet in combinatie met het assembleren en installeren van goederen en de in- en verkoop van verpakkingen.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355