Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Woo-besluit notitie salderingsregeling

De ACM publiceert stukken over de totstandkoming van de notitie salderingsregeling en geeft daarbij een toelichting. De stukken zijn opgevraagd in een Woo-procedure.

De verzoeker wil graag stukken en een toelichting op:

  • Het bewijs en de kwantificering van de stelling dat er kosten zijn verbonden aan de salderingsregeling en hoe deze worden verwerkt en doorbelast in de tarieven voor levering en teruglevering;
  • De rol van PV op dak in de piekbelasting op het netwerk;
  • Waaruit zou blijken dat kleinschalige opslag maatschappelijk wenselijk is;
  • Waar deze publicatie past binnen de wettelijke taken van de ACM; en
  • Wie er om deze notitie heeft gevraagd en wie er op enig moment betrokken is geweest.
  • De ACM publiceert een aantal stukken die met de totstandkoming van de notitie te maken hebben. Daarbij geeft de ACM in het besluit ook antwoord op de vragen.
 

Documenten

Besluit Woo verzoek salderen - deel 1 (PDF - 253.35 KB) Besluit Woo verzoek salderen - deel 2 (PDF - 39.15 KB)
 

Bijlagen

Bijlage 1: Salderen afschaffen (PDF - 478.38 KB) Bijlage 2: Idee stellingname ACM salderen (PDF - 428.62 KB) Bijlage 3: Stellingname salderingsregeling (PDF - 525.74 KB) Bijlage 4: Nieuwsbericht ACM (PDF - 438.39 KB) Bijlage 5: Reactie op bericht onder embargo nieuwbericht maandag (PDF - 267.61 KB) Bijlage 6: Onder embargo ACM steunt voorstel voor afbouw salderingsregeling (PDF - 95.19 KB) Bijlage 7: Onder embargo ACM steunt voorstel voor afbouw salderingsregeling (PDF - 93.23 KB)