Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Wilhelmsen Port Services AS wil Vopak Agencies overnemen en gezamenlijk met Vopak Ventures Diize overnemen (concentratiemelding)

Wilhelmsen Port Services AS wil Vopak Agencies B.V. overnemen. Daarnaast wil Wilhelmsen Port Services AS gezamenlijk met Vopak Ventures B.V. Diize B.V. overnemen. De bedrijven hebben op 24 november 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Wilhelmsen Port Services AS: is een in Noorwegen gevestigde maritieme groep die wereldwijd actief is op het gebied van havenagentuurdiensten. Zo biedt Wilhelmsen de volgende diensten: cargo agency, husbandry agency, protective agency, bunker call agency, canal transits agency, hub solutions en dry docking. Wilhelmsen is met name gericht op havenagentuurdiensten voor schepen met een vrachtlading die bestaat uit droge bulk.
  • Vopak Agencies B.V.: is een 100% dochteronderneming van Vopak, is een in Nederland gevestigde aanbieder van havenagentuurdiensten, waaronder husbandry agency, protective agency en full agency, in Noordwest-Europa en hub solutions in Europa en Houston, Amerika. Vopak Agencies is met name gericht op havenagentuurdiensten voor schepen met een vrachtlading die bestaat uit vloeibare bulkgoederen.
  • Vopak Ventures B.V.: is een 100% dochteronderneming van Vopak, is een in Nederland gevestigde investeringsmaatschappij gericht op start-ups en scale-ups die actief zijn op het gebied van nieuwe technologie├źn en opkomende waardeketens. Vopak Ventures richt zich in het bijzonder op drie segmenten: nieuwe energie, grondstoffen en duurzaamheid, operationele uitmuntendheid en activabeheer en platforms, data en digitaal.
  • Diize B.V.: is een 100% dochteronderneming van Vopak, is een in Nederland gevestigde ontwikkelaar van maritieme software en is met name gericht op het optimaliseren van datagebruik en het vereenvoudigen van de administratieprocessen bij een havenbezoek.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355