Kruimelpad

Waterland mag Xebia overnemen (concentratiebesluit)

Waterland Private Equity Fund VII C.V. (Waterland) mag via stand-byco 25 Holding B.V.,  Xebia Holding B.V. (Xebia) overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 13 november 2020 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Waterland Private Equity Fund VII C.V. (Waterland) is een participatiemaatschappij die ongeveer vijftig ondernemingen in haar portefeuille heeft. Waterland staat geregistreerd als fondsbeheerder bij de Nederlandse toezichthouder, de Autoriteit Financiële Markten. Haar ondernemingen richten zich op verschillende sectoren, zoals outsourcing en digitalisering, vrije tijd, luxe en duurzaamheid, maar ook op de groeiende markt voor diensten en producten specifiek voor ouderen (vergrijzing).
  • Xebia Holding B.V. is een IT-consultancy bedrijf die haar klanten bijstaat op het gebied van digitale transformatie. Zij staat klanten bij in het gehele traject van strategieformulering tot implementatie en ondersteuning van de software en IT-infrastructuur. Daarnaast biedt Xebia onder de namen Xebia Academy en Xccelerated verschillende trainingen en opleidingstrajecten aan op IT-gebied.