Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Voorstel Westland voor tarieven 2018 regionaal netbeheer elektriciteit

Westland Infra Netbeheer B.V. heeft een voorstel ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voor de tarieven die zij in 2018 in rekening wil brengen voor haar elektriciteitsnet. De ACM publiceert het tarievenvoorstel van Westland op haar website. Naar verwachting stelt de ACM in november 2017 de maximale hoogte van de tarieven definitief vast.

Vertrouwelijke informatie is verwijderd uit het tarievenvoorstel. Belanghebbenden kunnen tot en met 16 oktober 2017 op het tarievenvoorstel reageren. Belanghebbenden zijn bijvoorbeeld brancheorganisaties van grote afnemers en consumentenorganisaties.

Over de tarieven

Westland beheert een regionaal netwerk van elektriciteitskabels in Nederland. Voor de wettelijke taken mag Westland kosten in rekening brengen bij consumenten en bedrijven. Deze kosten zijn een vast onderdeel van de energierekening.

Over de maximumtarieven

Consumenten en bedrijven kunnen niet zelf kiezen voor een bepaalde regionale netbeheerder. Om te voorkomen dat een netbeheerder misbruik maakt van dit monopolie stelt de ACM als toezichthouder vast welke maximumtarieven een netbeheerder mag hanteren.

 

Documenten

Tarievenvoorstel Westland 2018 elektriciteit (XLSX - 87.1 KB)