Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Voorstel codewijziging Verzamelcode 2023

Netbeheer Nederland heeft een voorstel bij de ACM ingediend voor het wijzigen van de voorwaarden elektriciteit. Met het voorstel wordt een aantal inhoudelijke en redactionele verbeteringen in de Tarievencode elektriciteit, Netcode elektriciteit, Meetcode Elektriciteit en de Begrippencode elektriciteit voorgesteld.

Zo wijzigt het voorstel de aanduiding ACM met de wettelijke gedefinieerde aanduiding Autoriteit Consument en Markt in de Netcode elektriciteit en de Begrippencode elektriciteit.

Met betrekking tot de meetnauwkeurigheid is de nauwkeurigheidsklasse die de sector eerder afgesproken heeft nog niet operationeel toepasbaar. Daarom bevat het voorstel het terugdraaien naar veiligheidsklasse 2 voor type A productie-eenheden.

Nederland is onderdeel van de grootste capaciteitsberekeningsregio, de Core-regio, in centraal Europa. In deze regio hanteren de transmissiesysteembeheerders een nominatie deadline van 14:30. De Netcode elektriciteit hanteert nog 14:00. In het kader van de verdere Europese harmonisatie wordt dit gewijzigd in 14:30 uur.

Tenslotte corrigeert dit voorstel foutieve verwijzingen en redactionele punten.

Waar kan ik de huidige versie van de codes vinden?

Welke stappen doorloopt een codewijzigingsvoorstel voordat ACM een besluit neemt?

 

Documenten

Codewijzigingsvoorstel verzamelcode (PDF - 479.41 KB)