Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Voorstel codewijziging gecontracteerd transportvermogen

Netbeheer Nederland heeft een voorstel ingediend bij de ACM voor het wijzigen van de tariefstructuren en de voorwaarden over het contracteren van transportcapaciteit voor elektriciteit. In het voorstel worden de spelregels voor het vaststellen en wijzigen van het gecontracteerd transportvermogen gewijzigd. Hiervoor worden de Tarievencode elektriciteit, Netcode elektriciteit, de Meetcode elektriciteit en de Begrippencode elektriciteit gewijzigd.

Wat is het gecontracteerd transportvermogen?

Het gecontracteerd transportvermogen bepaalt hoeveel transportvermogen op een elektriciteitsaansluiting maximaal mag worden getransporteerd. Deze waarde wordt tussen de aangeslotene en de netbeheerder overeengekomen.

Wat is de reden van deze codewijziging?

De achtergrond van dit voorstel is de constatering dat de bestaande regels voor het vaststellen of wijzigen van het gecontracteerd transportvermogen onvolledig of onjuist zijn. Met dit codevoorstel beogen de netbeheerders dit op te lossen.

Waar kan ik de huidige versie van de codes vinden?

Welke stappen doorloopt een codewijzigingsvoorstel voordat ACM een besluit neemt?

 

Documenten

Codewijzigingsvoorstel gecontracteerd transportvermogen (PDF - 4.89 MB)