Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

VitalAire mag Medidis overnemen (concentratiebesluit)

VitalAire Nederland B.V. mag Medidis B.V. overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 9 mei 2019 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

De betrokken ondernemingen voeren de volgende activiteiten uit:

  • VitalAire Nederland B.V.: Air Liquide is voornamelijk actief in de productie en levering van industriële en medicinale gassen, waaronder zuurstof. VitalAire is leverancier van medische hulpmiddelen, medicinale zuurstof en verpleegkundige diensten binnen het medische respiratoire domein, maar hoofdzakelijk in het homecare segment. Vital Aire is met name actief op het gebied van de levering en verkoop van zuurstof- en slaaptherapieën (en de daarbij behorende diagnostische apparatuur). Ook levert VitalAire bijbehorende diensten op het gebied van de levering, reparatie en onderhoud van de apparatuur.
  • Medidis B.V.: Medidis is leverancier van medische hulpmiddelen, medicinale zuurstof en verpleegkundige diensten binnen het medische respiratoire domein, zowel aan patiënten in het homecare segment als aan zorginstellingen. Medidis richt zich daarbij op de levering van zuurstof-, slaap- en verneveltherapieën, PEP- en slijmuitzuigapparatuur. Ook levert Medidis bijbehorende diensten op het gebied van de levering, reparatie en onderhoud van de apparatuur.
 

Documenten

VitalAire mag Medidis overnemen (PDF - 36.77 KB)