Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Vincent van Gogh mag GGZ Momentum overnemen (eindmededeling)

Wat staat er in het besluit?

Stichting Vincent van Gogh mag Stichting GGZ Momentum overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) op 12 mei 2022 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over.

De betrokken ondernemingen voeren de volgende activiteiten uit:

  • Stichting Vincent van Gogh is een zorgaanbieder die onder andere geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg aanbiedt aan jongeren, volwassenen en ouderen, zowel klinisch als ambulant en outreachend op niveau van de monodisciplinaire (basis) GGZ, de specialistische GGZ en de topklinische GGZ. De VIGO-groep is daarnaast actief op het gebied van jeugdzorg, pleegzorg en forensische GGZ;
  • Stichting GGZ Momentum is een zorgaanbieder die onder andere ambulante specialistische geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg aan volwassenen aanbiedt.

Kan ik reageren op het besluit van de ACM?

Dat kan als u een belang heeft bij dit besluit en als u dat binnen zes weken doet. Deze zes weken termijn start op de dag dat bovenstaande ondernemingen geïnformeerd zijn over het besluit van de ACM. U reageert door een brief aan de Rechtbank Rotterdam te sturen met daarin een onderbouwing waarom uw belangen door dit besluit worden geschaad. U kunt deze brief sturen naar:

Rechtbank Rotterdam
Sector bestuursrecht
Postbus 50951
3007 BM Rotterdam