Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Vendis wil Meubelzorg overnemen (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

Vendis Capital III C.V. wil via Silver Care B.V. 100% van de aandelen verwerven in Meubelzorg B.V. Vendis Capital III C.V. wil zo uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Meubelzorg B.V. De bedrijven hebben op 19 juni 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Vendis Capital III C.V. maakt onderdeel uit van de Vendis Capital Group. De Vendis Capital Group is een onafhankelijke investeringsmaatschappij die zich richt op de Europese consumentensector. De Vendis Capital Group richt zich op het bouwen van en investeren in kleine tot middelgrote merkconsumentenbedrijven in Europa die goed gepositioneerd zijn voor waarde creĆ«rende groei of transformatie.
  • Meubelzorg B.V. is actief in het aanbieden van zitmeubelen voor ouderen. Meubelzorg B.V. biedt haar producten zowel via fysieke winkels en aan huis verkopen. De winkels van Meubelzorg B.V. zijn gevestigd in: Heerhugowaard, Udenhout, Barendrecht, Amersfoort, Geleen, Oosterwolde, Roosendaal, Delden, Venlo, Arnhem en Beernem (BE). Ten behoeve van haar aan huis verkopen, maakt Meubelzorg B.V. gebruik van een eigen floot van 24 vrachtwagens (14 in Nederland en 10 in BelgiĆ«).

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:< /p>

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355