Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Van Mossel Automotive Group wil Beheersmaatschappij Wüst overnemen (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

Van Mossel Automotive Group wil Beheersmaatschappij Wüst overnemen. De bedrijven hebben op 3 juli 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Van Mossel Automotive Group (VMAG) : houdt zich middels diverse bedrijven bezig met de verkoop van (nieuwe en gebruikte) personenauto’s en lichte bedrijfswagens van diverse merken. VMAG beschikt over een landelijke keten van reparatie- en schadeherstel. Daarnaast bieden ze verschillende aanpalende diensten aan, zoals autoverhuur, financiering en autoleasing (dat laatste middels International Car Leasing B.V.)
  • Beheersmaatschappij Wüst (Wüst): is actief op het gebied van verkoop van (gebruikte en nieuwe) personenauto’s (incl. onderdelen, accessoires, onder en reparaties) in Nederland.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355