Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Uitspraak CBb over matiging kartelboete

Het CBb heeft op 18 augustus in hoger beroep een kartelboete gematigd, wegens zeer bijzondere recente omstandigheden. Het bedrijf zou te lang moeten wachten op een einduitspraak en mogelijk mede door de gevolgen van de coronacrisis failliet gaan. De boete aan dit bedrijf is door de rechter teruggebracht van 1 miljoen euro naar 10.000 euro.

Het bedrijf maakte onderdeel uit van een kartel. De ACM heeft begin 2017 bij besluit vastgesteld dat drie bedrijven in het geheim verboden prijsafspraken hebben gemaakt om hun onderlinge concurrentie te beperken. De rechtbank heeft dit in 2018 bevestigd in een uitspraak die nog niet is gepubliceerd. Het besluit waarin de ACM de overtreding van het bedrijf heeft vastgesteld is nu onherroepelijk.

Doordat er nog verschillende juridische procedures lopen, onder andere tegen openbaarmaking van de sanctiebesluiten van een ander bedrijf, kan er nog geen nadere toelichting worden gegeven en zijn de betreffende besluiten nog niet gepubliceerd.

Lees de uitspraak op rechtspraak.nl