Kruimelpad

Besluit

Tulip International mag Acture Groep overnemen (concentratiebesluit)

12-02-2020

Tulip International S.à.r.l., een onderdeel van IK Investment Partners, mag Acture Groep overnemen. Acture Groep bestaat uit Maro Beheer B.V., Max-resources B.V., Aveo Groep B.V. en Acture B.V. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 10 februari 2020 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Tulip International S.à.r.l. is een special purpose verhicle die nog geen eerdere economische activiteiten heeft verricht en uitsluitend voor de Transactie is opgericht.
  • IK Investment Partners is een Europese private equity-bedrijf dat is opgericht in Zweden en investeert in Europese bedrijven die actief zijn in de sectoren betreffende gezondheidszorg, industriële goederen, zakelijke dienstverlening en consumentengoederen, voornamelijk in de Scandinavische landen, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, de Benelux en het VK.
  • Acture Groep is via haar verschillende labels actief op de markt met betrekking tot het beheer van sociale zekerheid in Nederland. De ondernemingen die deel uitmaken van de Acture Groep houden zich bezig met dienstverlening voor bedrijven op het gebied van sociale zekerheid (Acture, Klout6, Aveo, Maxresources en ActivaSZ), arbodienstverlening en re-integratiedienstverlening (ArdoSZ), het geven van onafhankelijk advies over particuliere verzekeringen en risicobeheersing (Ascot Advies) en het verkopen en afsluiten van particulaire sociale verzekeringen namens verzekeraars (VSZ Assuradeuren en Tulpenfonds).