Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Toyota Financial Services wil Alcredis Finance overnemen (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

Toyota Financial Services wil Alcredis Finance overnemen. De bedrijven hebben op 20 juli 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Toyota Financial Services: Levert lease-, financierings- en verzekeringsproducten aan zowel retailklanten als dealers, primair ter ondersteuning van de verkoop van Toyota en Lexus voertuigen.
  • Alcredis Finance: Is een captive lease- en financieringsmaatschappij van de Louwman Group. Alcredis biedt financiĆ«le dienstverlening voor zakelijke en particuliere klanten en dealerbedrijven gerelateerd aan Louwman Group.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355