Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Theon van Dijk wordt de nieuwe Chief Economist bij de ACM

 

Nieuwe Economist Theon van Dijk

 

Theon van Dijk wordt per 1 oktober 2019 Chief Economist bij de Autoriteit Consument &Markt (ACM). Hij is de opvolger van Jarig van Sinderen, die eind dit jaar met pensioen gaat.

Henk Don, bestuurslid van de ACM: “Wij zijn blij met de komst van Theon. Hij brengt veel kennis en ervaring mee uit de economische adviespraktijk van mededinging en regulering. Hij zal daardoor een nieuwe impuls kunnen geven aan het werk van ons Economisch Bureau”.

De Chief Economist geeft leiding aan het Economisch Bureau van de ACM. De Chief Economist is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de economische analyses die worden gemaakt bij onderzoeken van de ACM. Ook stuurt hij kwantitatief onderzoek aan naar het effect van het optreden van de ACM.

Dr. T. (Theon) van Dijk (1966) is momenteel één van de directeuren van E.CA Economics in Brussel en heeft meer dan 20 jaar ervaring als econoom op het gebied van mededinging, regulering en intellectueel eigendom. Theon studeerde en promoveerde aan de Universiteit Maastricht en deed postdoctoraal onderzoek aan het Institut d'Économie Industrielle van de Universiteit van Toulouse.

Na een korte periode bij het Centraal Planbureau werkte hij bijna negen jaar voor internationale adviesbureaus in Londen en Brussel.

In 2005 richtte Theon Lexonomics op, dat in 2016 de krachten bundelde met E.CA Economics, een adviesbureau met vestigingen in Berlijn en Brussel.

Tussen 2013 en 2015 was Theon werkzaam als Chief Economist bij het Europees Octrooibureau in München.