Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Terwolde Holding mag Autobedrijf Oving overnemen (concentratiebesluit)

Terwolde Holding B.V. (namens Emil Frey Nederland B.V.) mag B.V. Autobedrijf Oving, B.V. Autobedrijf Oving Emmeloord, B.V. Autobedrijf Oving Hattem en B.V. Autobedrijf Oving Raalte overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 11 maart 2021 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

 

  • Emil Frey Nederland N.V. is een dealerholding die dertien verschillende automerken vertegenwoordigt op 50 locaties in Nederland. Emil Frey Nederland N.V. is in Nederland ook actief als groothandelaar van autoaccessoires en aanverwante diensten in het IAM kanaal, autoschadehersteller en op het gebied van de import en export van auto’s. Emil Frey Nederland N.V. heeft tevens een autoleasebedrijf.
  • Terwolde Holding B.V. is een dochteronderneming van Emil Frey Nederland N.V . Het is een autodealer met vijf locaties en verkoopt de merken Renault en Dacia. 
  • Autobedrijf Oving is een autodealer met vier vestigingen (Zwolle, Hattem, Raalte en Emmeloord) en verkoopt de merken Renault en Dacia.
 

Documenten

Terwolde Holding mag Autobedrijf Oving overnemen (concentratiebesluit) (PDF - 219.03 KB)