Kruimelpad

Besluit

Sligro mag uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Exploitatiemaatschappij de Wheere (concentratiebesluit)

05-06-2019

Sligro Food Group Nederland B.V., onderdeel van Sligro Food Group N.V., mag uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Exploitatiemaatschappij de Wheere B.V. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 4 juni 2019 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Sligro Food Group Nederland B.V.: is een volgesorteerde groothandel die actief is op het gebied van zowel zelfbedieningsgroothandel als bezorgingsgroothandel. Sligro verkoopt en levert levensmiddelen en daaraan gerelateerde producten aan onder meer grootverbruikers, horeca, bedrijfsrestauratieve afnemers en kleinschalige retailbedrijven.
  • Exploitatiemaatschappij de Wheere B.V.: betreft de groothandelsbusiness van VRC Holding B.V. Het gaat om de formules De Kweker en Vroegop-Windig. De Kweker is een zelfbedienings- en bezorgingsgroothandel in verswaren en droge kruidenierswaren alsmede non-food voor zakelijke afnemers. Vroegop-Windig is een gespecialiseerde landelijke zelfbedienings- en bezorgingsgroothandel in AGF (aardappels, groente en fruit).